Burdur Gölü’nde Köpüklenme: Normal Bir Durum

Burdur Gölü’nde Köpüklenme Görüldü, Uzman İncelemesi

Son zamanlarda su seviyesi hızla azalan ve ciddi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü‘nde sahilde köpüklenme meydana geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, durumun endişe verici olmadığını belirterek, “Burdur Gölü için normal bir durum” dedi.

Köpüklenme Doğal Bir Süreç Olabilir

Burdur Gölü sahilinde bazı noktalarda gözlemlenen köpüklenme hakkında konuşan Prof. Dr. İskender Gülle, “Göllerdeki köpüklenmeler zaman zaman gerçekleşebilir, hatta denizlerde de benzer durumlar görülebilir. Bu köpüklenmeler genellikle endüstriyel atıklar, kanalizasyon atıkları ya da doğal süreçler sonucu oluşabilir. Burdur Gölü’nde genellikle kış aylarında veya ilkbaharın başlarında bu tür köpüklenmelere rastlarız. Suyun soğumasıyla birlikte diatomlar ve alglerin parçalanması sonucu organik maddeler ve yağlar göl suyunda bir tür köpük oluşumuna neden olur. Burdur Gölü’nün yüksek pH seviyesi ve alkali yapısı, organik maddelerle alkalin maddelerin birleşerek köpükleşme sürecini tetikler. Dolayısıyla, göldeki bu durum normal bir süreçtir ve endişe verici değildir” şeklinde konuştu.

Haber-Kamera: Mesut MADAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Erkekler aman dikkat: Telefonunuzu cebinizde taşımayın!

Yaşam kalitemiz geleceğimizi, özellikle de üreme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Erkek kısırlığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, çevresel toksinler, obezite, stres ve elektronik cihazların risk oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’de sık rastlanan hastalık: Uzman isim sebebini açıkladı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşlarının Türkiye’de sık rastlanan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, genetik yatkınlığın rolü olsa da asıl tetikleyicilerin yetersiz sıvı alımı ve beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtti.