Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi KKTC’de İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını belirtirken, KKTC’de kurulacak sistemin imza töreninin tarihinin 23 Ocak 2024 olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DE ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz GTH Projesi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını vurgulayarak, “Proje ile mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile teknolojik bağımsızlık sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

“TRAFFIC GÖZETLEME İSTASYONLARININ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa’da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin kurulacağını belirterek, projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve yükleniciliğini HAVELSAN’ın üstlendiğini aktardı. Ayrıca, Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova’daki Trafik Gözetleme İstasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bilgi Kaydedilecek ve GTH Merkezine Gönderilecek

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan Trafik Gözetleme İstasyonlarının GTH’nin ana bileşenlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Trafik Gözetleme İstasyonları sayesinde 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Gemi Trafik Hizmetleri kapsamında herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında merkezlere iletilerek kazaların önlenmesi sağlanacak.” dedi.

“KAZA RİSKLERİNİN TESPİTİ VE UYARILARIN YAPILMASI İÇİN SİSTEM KULLANILACAK”

Bakan Uraloğlu, sistemin çalışma prensiplerine değinerek, “Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

ABD’deki petrol sondaj kulesi azaldı

ABD’de bulunan petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 adet azalarak 479’a geriledi.

Türkiye, fındık ihracatından 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

Türkiye, fındık ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 1,9 milyar doları aşkın gelir elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir